Nieuwsbrief januari 2016

Geplaatst 2 jan. 2016 02:57 door g.heijningen@svpo.nl   [ 2 jan. 2016 03:02 bijgewerkt door Sander Bussink ]

Allereerst de allerbeste wensen voor 2016! Voor de Isaac Beeckman Academie een spannend jaar. Voor het eerst vwo-examen (Atheneum en Gymnasium). Na de mooie havo-resultaten van vorig jaar hebben we hoge verwachtingen!

De eerste helft van het schooljaar is achter de rug en er is al weer veel gebeurd. Klas 1 heeft kennis mogen maken met het fenomeen brugklasavond. De klassen 2 en 3 hebben hun eerste taalreis gehad naar respectievelijk Bury St. Edmonds en Cambridge en de eerste MR-meting is achter de rug.  Ook hebben we de eerste informatiedagen georganiseerd.

We kijken in deze nieuwsbrief ook vooruit. Zo kunt u lezen over de rekentoets die deze maand gemaakt wordt door onze klas 5 leerlingen en over de examentrainingen in februari.


Vriendelijke groet,

Team Isaac Beeckman Academie

Klas 1 - schoolfeest

Vrijdag 20 december was het tijd voor de gezellige brugklasavond. Na schooltijd bleven de leerlingen op school om met elkaar te eten. Vooraf hadden ze thuis in de keuken gestaan om hun beste baksels voor te bereiden. Het resultaat mocht er zijn: tafels vol met eten. Toen alles eenmaal op tafel stond uitgestald, werd het al snel duidelijk dat er meer dan genoeg was. Ontzettend leuk dat iedereen zo goed zijn best had gedaan om een gezellige en smakelijke maaltijd te hebben met elkaar. Na het eten hebben de leerlingen nog een film gekeken inclusief popcorn. Daarna was het alweer tijd om naar huis te gaan, met een geslaagde avond achter de rug.  


Klas 2 naar Bury St. Edmonds

De taalreis van de tweedeklassers ging naar Bury St. Edmunds. De leerlingen verbleven bij gastgezinnen en volgden er lessen op een echte Engelse school. Natuurlijk was er ook tijd om Engeland een beetje beter te leren kennen.

Dat de leerlingen een fijne tijd hebben gehad blijkt wel uit de volgende reacties:

‘Ik vond het een hele leuke ervaring om in het gastgezin te zijn.Ik zat in een gastgezin met Claudia.Toen we bij het gastgezin thuis kwamen hebben we kennisgemaakt met moeder en kinderen.Daarna hebben we gegeten, we aten pizza. Na school gingen we meteen al op een tour door Bury, dat vond ik heel leuk.Toen we weer ‘thuis’ kwamen hebben we nog wat verder gepraat. Daarna gingen we eten, we aten sheppards pie.’

Reactie van Yente van den Akker‘De derde dag gingen we na school naar Ipswich. Daar gingen we naar een groot kasteel dat op een heuvel stond. Het kasteel zelf was een groot museum geworden en ze hadden er veel interessante dingen.

Ik vond het een leuke week waar ik veel heb geleerd van de Engelse cultuur en hoe het er uitziet in Engeland. Toen ik weer thuis was kon ik weer lekker in mijn eigen bed slapen.’

Reactie van Cobus de Jonge


Klas 3 naar Cambridge

De taalreis van klas 3 ging naar Cambridge. Bijgaand een korte impressie van de reis: ‘Op zondag 22 november vroeg in de ochtend vertrokken de klassen 3 naar Cambridge. Ondanks een lange file bij de grens, vanwege de verscherpte veiligheidsmaatregelen in Frankrijk, waren we ruim op tijd in Calais voor onze oversteek naar Dover. Tegen een uur of zeven kon dan ook iedereen kennis maken met zijn of haar gastgezin. De volgende dag was het tijd voor de eerste lessen op de taalschool. Gedurende deze lessen werden onderwerpen als de geschiedenis van Cambridge, van Londen en het schoolsysteem in Engeland behandeld waarbij de leerlingen de kans kregen om hun kennis van de Engelse taal in de praktijk uit te proberen. In de namiddag waren er diverse uitstapjes waaronder een rondwandeling door Cambridge en "punten" over de kanalen. Op woensdag hebben wij een dagexcursie naar Londen gemaakt. Na een lange rit (vanwege de files) werden wij  beloond met de winkels van Oxford Street en de kans om het indrukwekkende British Museum te kunnen bezoeken! C:\Users\Eigenaar\Pictures\Nieuwe map\IMG_20151127_131520.jpg

De week vloog voorbij en vrijdag was het al weer tijd om vroeg in de ochtend te beginnen aan de terugreis richting Kapelle.’

Informatiedagen 2016

Op 11 en 12 december hebben 120 potentiële nieuwe leerlingen kennis gemaakt met de Isaac Beeckman Academie. Na een warm welkom was er eerst informatie voor de kinderen. Vervolgens werden de kinderen meegenomen door de Crew om een aantal minilessen te volgen van Nederlands, wiskunde, economie of geschiedenis. De ouders hadden op dat moment de gelegenheid om zich uitgebreid te laten informeren. Na een informatieve presentatie was er gelegenheid om vragen te te stellen. Van deze mogelijkheid werd uitgebreid gebruik gemaakt. Aan het eind van de bijeenkomst kon men op eigen gelegenheid een rondgang doen door de school, waar ook de gelegenheid was om meer persoonlijke vragen te stellen aan de diverse medewerkers van de Isaac Beeckman Academie.


Wilt u zelf naar een informatiebijeenkomst of kent u mensen die interesse hebben voor het bijwonen van een informatiebijeenkomst dan kunt u reserveren via onze site http://www.svpo.nl/isaacbeeckman/reserveren.asp

Het bijwonen van de informatiedagen is op uitnodiging.


Informatie landelijke rekentoets

In de periode van 13 t/m 26 januari wordt voor onze vijfde klassers de landelijke rekentoets afgenomen. Er zal steeds in groepen van 12 leerlingen worden geëxamineerd. De landelijke rekentoets is al jaren een bron van discussie, zoals blijkt uit de vele berichten in diverse media. Voor de komende periode is er voor gekozen dat het resultaat van de landelijke rekentoets voorlopig alleen voor de vwo-leerlingen gevolgen heeft. Het resultaat gaat voor hen immers meetellen voor het behalen van het diploma. Zij moeten minimaal een 5 scoren om te slagen voor hun diploma. Dit geldt nog niet voor onze havo-leerlingen. Zij krijgen op hun diploma wel het resultaat van de landelijke rekentoets vermeld. We wensen alle leerlingen die de rekentoets gaan maken heel veel succes!
Uitslagen MR meting

Bij de scholen voor Persoonlijk Onderwijs, en dus ook voor de Isaac Beeckman Academie, hebben we een medezeggenschapsraad waarin automatisch álle ouders, docenten en leerlingen zitting hebben. Als er een onderwerp speelt waarover een besluit genomen moet worden, krijgen de betrokkenen daarvan bericht. In het bericht staan alvast enkele keuzemogelijkheden. Er is vervolgens gelegenheid om andere keuzemogelijkheden voor te stellen. Tenslotte wordt er gestemd over het besluit. In september is de eerste meting voor dit schooljaar geweest.

Een van de voorstellen die is aangenomen heeft betrekking op de schooltijden. Met ingang van 11 januari zijn de schooltijden aangepast en beginnen en eindigen de schooldagen 10 minuten eerder.

Het rooster ziet er als volgt uit vanaf 11 januari:

Onderbouw

08u40 - 10u05 blok 1

10u05 - 11u30 blok 2

12u00 - 13u25 blok 3

13u25 - 14u50 blok 4

15u00 - 16u45 blok 5

Bovenbouw

08u40 - 10u10 blok 1

10u20 - 11u45 blok 2

11u45 - 13u05 blok 3

13u35 - 15u00 blok 4

15u00 - 16u45 blok 5

Sportdag

08u40 - 10u20 blok 1

10u35 - 12u15 blok 2

12u30 - 14u10 blok 3

14u25 - 16u05 blok 4


Examentraining

Ook dit jaar kunnen we dankzij de Stichting voor Persoonlijk Onderwijs (SvPO), extra examentrainingen bieden aan onze eindexamen kandidaten (5 havo en 6 vwo). De SvPO heeft daarvoor een een overeenkomst met Lyceo Inschool. Doordat de extra trainingen worden betaald door de SvPO kunnen we ze voor onze examenkandidaten gratis aanbieden!

De extra trainingen vinden plaats in de voorjaarsvakantie van 22 tot en met 25 februari 2016. De leerlingen volgen voor 2 vakken een 2-daagse training.


Afmelden voor nieuwsbrief

Ongeveer 4 keer per jaar, ontvangt u van ons een algemene nieuwsbrief. Heeft u geen interesse in de Isaac Beeckman Academie? Dan kunt u zich afmelden door via de site http://www.isaacbeeckman.svpo.nl/ in te loggen in het ouderportaal en vervolgens de optie 'inschrijving verwijderen' te kiezen.


Comments