Nieuws‎ > ‎Nieuwsoverzicht‎ > ‎

Ministerie vergoedt alsnog startkosten Isaac Beeckman

Geplaatst 6 feb. 2013 10:45 door Redactie SvPO   [ 8 feb. 2013 14:15 bijgewerkt ]
Aanvankelijk zou de Isaac Beeckman Academie al op 1 augustus 2009 met leerlingen van start gaan. Doordat het ministerie per vergissing veel te laat bericht van goedkeuring gaf, was het schoolbestuur gedwongen deze start een jaar uit te stellen. Er waren toen wel al veel kosten gemaakt, maar aanvankelijk wilde het ministerie niet in die kosten voorzien. 

Om het probleem op te lossen hebben de schoolbestuurders daarom zélf geld aan de school verstrekt. Tegelijkertijd werd de rechter om een oordeel gevraagd. Op 23 januari 2013 besloot deze dat het ministerie alsnog de kosten moet vergoeden die de school door de uitgestelde start niet meer kon vermijden. 

Daarmee is de zaak nog niet helemaal afgedaan. Het ter beschikking stellen van privé-geld aan de school kwam het schoolbestuur namelijk niet te staan op een bedankje van de accountant van het ministerie, maar op het verwijt van... belangenverstrengeling. Een schoolbestuurder zou geen geld ter beschikking mogen stellen aan de eigen school. 

Daar zit je dan met je goede bedoelingen. Het enige alternatief was bezuinigen op onderwijs, maar de Isaac Beeckman Academie is juist opgericht om dat niet te doen. Hoewel er geen consequenties zitten aan het verwijt van de accountant van het ministerie, gaat het schoolbestuur wel in protest tegen de kwalificatie. 
Comments